maanantaina, marraskuuta 30, 2009

Lapaskuun viimeiset parit ja arvottu!

Marraskuu pakkaa olemaan kiireinen kuukausi ja niin tuo oli tänäkin vuonna. Lapaset eivät ole kaikkein mukavimpia neulottavia mielestäni. Pikkulapasia oli suunnitelmissa ja vähän ajattelin pakottaa itseäni niitä tekemään osallistumalla Lapaskuuhun! Eilen pikkuneiti sai omansa ja tänään sain pääteltyä toiset ja kudottua toisetkin loppuun. Lapaset on tarkoitettu lapsenlapsille lahjaksi. Sukkaparit on puoliksi tehty eli siis kummankin pikku-gnu-neidin toinen sukka! Kuvassa kaksi suosittua lelua Anna från Sverige viime vuodelta ja puuhelistin 70-luvun lopulta. Maalitkin on kulunut vuosikymmenten saatossa. Lankana oli jakki-lankaa ja ostin sen vuosi sitten joulumarkkinoilta Poppelin myyntipisteestä. Nyt pääasia messuilla oli Kipakat kalenteri vuodelle 2010. Tulihan siinä sivussa vähän lankaakin ostettua.
Puikot 3,5 mm
Kulutus:60 g
Toinen pääasia:
Pikkugnuita on tänään näkynyt gnu-mukkilassa (=mummi+ukki+talo/koti). Korttitalkoot ovat jatkuneet. Pikkugnu virallisena valvojana suoritti arvonnan nostaen mummin kassista suikaleiksi leikattuja kommenttisivuston kopioita. Arvonta on luotettava ja virallinen, kun pikkugnu ei osaa lukea.
Voittajat: 1. Inkeri ja 2. hanhan
Mummi päättävänä tahona kylmästi lopetti arvonnan kahteen, vaikka pikkugnu olisi halunnut useamman voittavan. Mummi ajatteli postin kiireitä näin joulun alla ja ehkä vähän omiakin kiireitään -46 voittajaa olisi ollut vähän liikaa.
Onnittelut voittajille ja ottakaahan yhteyttä osoitteeseen isognu (ät) yahoo (piste) com.
Sata kertaa melkein yrittänyt saada kappalejakoa, mutta ei onnistu, ei!

sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Tavoite saavutettu

Olen ollut mukana Lapaskuussa... Voisi luulla ihan muuta, kun noita käsien lämmittimiä ei ole näkynyt. Ekat ovat olleet jonkin aikaa valmiit ja samoin junasukatkin. Tänään juuri ennen pienen neidin ristiäisiin lähtöä ne kuvattiin tässä marraskuun olemattomassa valossa. Tumpuissa on nauhana kolmen silmukan i-cord.
Malli: junasukat ja tumput omasta päästä
Lanka:Austerman Step
Puikot: 2,25 tai 2,5 mm ( ei enää muista)
Kulutus: 50 g yhteensä

















Jokunen joulukortti on tullut tehdyksi ja kaikenlaisia malleja on ollut. Eilisissä myyjäisissä niitä myytiinkin aika lailla. No, ihan kaikkea ei ole itse tehty, Uhoava on ollut kortintekotalkoissa myös mukana. Varmaan voisi useampana vuonna tehdä kortit olemassa olevista tarvikkeista ostamatta mitään uutta, mutta aina löytyy jotain hauskaa. Niin sitä taas kokeillaan.
ARVONTA suoritetaan illalla tai huomenna, kun arpojia eli arvannostajia on tullut paikalle (jotta säilyisi arvonnan "virallisuus") ja voin samalla bloggauksella esitellä lähes valmiit yhden pikku-gnun lapaset ja mahdollisesti toisenkin pikku-gnun lapaset!

keskiviikkona, marraskuuta 18, 2009

Arvontaa.123...ei vaan 111111

Blogini on ollut olemassa toukokuusta 2006. Joskus tuli laitettua kävijälaskuri, en edes muista kauanko se on ollut. Laskuri alkaa hipoa mielenkiintoista lukua 111111! Muutaman kerran siellä on joku pyörähtänyt ja suuret kiitokset kaikille blogitutuille! Ennen muuta todella lämpimät kiitokset kaikista kommenteista, jotka ovat todella tuntuneet hyvältä ja virkistäneet mieltäni. Neulominen on hyvää paineen purkua ja mitä tiukempaa on, niin sitä enemmän sukkia... Kiva kun olette jaksaneet käydä katsomassa tavan sukkiani--niitä syntyy aina vaan.

Ajattelin pistää pystyyn pienet arpajaiset, kun lapasia tai muita käden lämmittimiä ei ole valmiiksi pareiksi tullut. Vain kaksi toista lapasta eli parin puoliskot ovat valmiit ja toiset puoliskot pitäisi vielä tässä kuussa saada aikaan. Bongausluvulla ei saa mitään, jos voitto ei satu muuten vaan osumaan ko luvulle. Arvon kaikkien kommentoijien kesken jotakin, mitä nyt sitten keksinkin. Kommentoida saa ihan mitä vaan (siis melkein) tai vaan jättää puumerkkinsä. Kommentointiaikaa on siihen asti, kun saan valmiiksi jotakin ja kuvattua ja blogattua. Siis aikaa on!

Amaryllis on reilun vuoden takainen, joka teki kolme kukkavanaa ja jokaiseen monta kukkaa. Ilahduttakoon itsekutakin näin joulua kohti mennessä.

tiistaina, marraskuuta 17, 2009

Vauvalle


Toinenkin lapsenlapsi sai peiton. Peitto on samanlainen, jonka neuloin edellisenä vuonna. Lankakin on samaa , mutta värisävy on eri. Raidat ovat eri väriset, mutta ovat samaa Samosta. Ruutuja on 30 eli viisi kuuden ruudun kaitaletta. Lankoja riitti pääteltäväksi.

Ruutujen nurjat ja oikeat silmukat muodostavat kuvioita. Edellisen tein nopeammalla tempolla ja kesäaikaan kuin tämän. Tähän nyt sattui kaksi paria samanlaisia kuvioita. Ei onneksi mitenkään lähekkäin. "Viisas ei virka ja hullu ei huomaa" kuten äitini sanoisi.

Malli omasta päästä;Kuviot kirjasta Kauneimmat neulemallit
Lanka: Samos
Puikot: Knit Pick´s pyöröt 5 mm
Kulutus: 725 g

sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Huiveja marraskuun viimoihin

Kaksi huivia valmistui aika nopealla tempolla. Vihreä on minun ikiomani ja toinen huivi on menossa lahjaksi. Omani on merinovillaa ja toinen Novitan Puroa. Malli on pitkään blogeissa esiin tullut ja neulottu Baktus-huivi, norjalaisen Strikkelisen kirjoittama. Huivi on tosi mukavan tuntuinen kaulalla ja malli on varmaan muidenkin hyväksi toteama. Kaulalla huivi ei ole liian paksu ja se suojaa kuitenkin hyvin kaulaa ja kaula-aukkoa. Neulominen oli kivaa ja levennykset ja kavennukset sujuivat telkkaria katsoessa ja puhuessa. Ajatukset saivat rauhassa lentää minne halusivat. Oli rentouttavaa neuloa näitä. Rupesin taas katselemaan lankojani sillä silmällä, että olisko tuosta ja tuosta Baktus-huiviksi.
Malli: Baktus
Langat: Fleece Artist merino ja Puro Kanervikko
Puikot:3,5 mm eebenpuinen pyöröni ja 5mm KnitPick´s pyörö
Kulutus: 100 g ja 95 g
Kaikenlaista muutakin on neulottu, mutta niistä joskus mtyöhemmnin tarkemmin. Paksuhkoa lankaa ja palksut puikot.
Kulutus: molempiin yhteensä 345g